Nederlands Philharmonisch Orkest speelt in OLVG; steun het project Muziek aan bed

Foto van Nederlands Philharmonisch Orkest

Een primeur, want op vrijdag 5 april verzorgen musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest van 14.00 tot 15.00 uur een concert in de kapel van OLVG, locatie Oost. Patiënten en bezoekers zijn van harte uitgenodigd dit concert gratis bij te wonen.

Muziek in het ziekenhuis

Livemuziek in het ziekenhuis kan steun geven in een kwetsbare periode. Daarom wil Vrienden van OLVG in 2024 een jaar lang, iedere maand, livemuziek door ervaren musici aan het ziekenhuisbed aanbieden. Het Nederlands Philharmonisch Orkest gaat daarvoor een samenwerking aan met OLVG. De musici van dit orkest spelen op het hoogste niveau concerten en opera in onder andere het Concertgebouw en bij de Nationale Opera. Met de concerten willen ze onvergetelijke ervaringen creëren op diverse plekken in het ziekenhuis voor patiënten en hun naasten.

Steun het project Muziek aan bed

Vrienden van OLVG zet zich samen met het team Geestelijke Verzorging van OLVG in voor meer live muziek in het ziekenhuis. Komend jaar gaan er duo’s van het Nederland Philharmonisch Orkest spelen op de afdelingen en aan het bed van de patiënt, van een cello-duo tot viool-altviool en een fagotduo.

Gun jij onze patiënten op de verpleegafdeling ook muzikale afleiding tijdens hun ziekenhuisopname? Doneer dan aan het project Muziek aan bed.